Materiaalspecificaties

HR PA12 Full Color

HP Multi Jet Fusion

Uitzonderlijk sterk thermoplastisch materiaal, hoge sterkte, stijfheid en uitstekende permanente mechanische eigenschappen, ook bij lage temperaturen.

Bouwvolume (XYZ)

332 x 190 x 248 mm

Materiaalkleur

Full Color

Detailniveau

Laagdikte 80µ (0,08 mm)

Toepassingen

Eindproducten
De techniek is uitermate geschikt voor directe eindproductie. Het materiaal is qua eigenschappen niet te onderscheiden van conventionele technieken en levert een duurzame oplossing voor kleinere series.
On-Demand productie
Bestel alleen uw noodzakelijke (grijp)voorraad. Een standaard afroep per week of maand minimaliseert zo onnodige voorraad. Eventuele ontwerpwijzigingen worden direct in de volgende batch doorgevoerd.
Functietesten
In de prototyping (test)fases wordt deze techniek vooral ingezet als nulserie (proeffabricage van een serieproduct). Door de uitstekende kwaliteit van het materiaal wordt veelal na de nulserie gekozen de techniek direct in te zetten voor de uiteindelijke productieseries.

Kenmerken

Binnen de HP Multi Jet Fusion range is dit de Full Color variant, welke meer mogelijkheden biedt voor complexe, kostenefficiënte onderdelen. Of het nu gaat om seriematige productie voor afzonderlijke onderdelen of batchproductie met meerdere onderdeelnummers. HR PA12 Full Color is een sterke, multifunctionele thermoplast geschikt voor productie, voorproductie en reserveonderdelen.

Vergeleken met Selectief Laser Sintering (SLS) vertoont deze techniek meer consistente isotrope mechanische eigenschappen, een oppervlakte afwerking van hoge kwaliteit en een fijne resolutie.

Hoe werkt het

Multi Jet Fusion maakt gebruik van een inkjet-techniek om selectief fixeer- en detailleringsmiddel op een bed van nylonpoeder aan te brengen. Dit wordt vervolgens door verwarmingselementen samengesmolten tot een vaste laag. Na elke laag wordt poeder verdeeld over het bed en herhaalt het proces zich totdat de onderdelen compleet zijn.

Wanneer het proces klaar is, wordt het gehele poederbed met de ingekapselde delen verplaatst naar een bewerkingsstation waar het grootste deel van het losse poeder wordt verwijderd. Onderdelen worden vervolgens gestraald om alle het overgebleven poeder te verwijderen voordat ze uiteindelijk de afwerkingsafdeling bereiken, waar ze eventueel getrommeld en/of gekleurd worden om het cosmetische uiterlijk of oppervlaktestructuur te verbeteren.

Bron: HP inc.

Indicatie materiaal eigenschappen

WaardeEenheid
Treksterkte (X,Y,Z)
38 - 44
MPa
Trekmodulus (X, Y)
1350 - 1530
MPa
Trekmodulus (Z)
1440 - 1620
MPa
Breukrek (X, Y)
16 - 18%
%
Breukrek (Z)
12 - 13%
%
Dichtheid
1,01
g/cm³
ISO 10993 and US FDA Statement
Download

Ontwerp specificaties

Minimaal / advieswaarde
Minimale dikte
0,8 mm
Minimale pen diameter
Ø 1,0 mm
Minimale gatdiameter
Ø 0,5 mm
Speling
0,3 mm
Bestandsformaten met kleurinformatie
*.wrl, *.obj, *.3mf

Texturen

Texturen kunnen aangebracht worden in uw CAD software. Het is wel belangrijk het juiste bestandsformaat te gebruiken om de kleurinformatie mee te sturen in het exportbestand. We adviseren om *.wrl, *.obj of de nieuwe *.3mf export toe te passen

Kleurechtheid

Elk CAD programma gebruikt het RGB-kleursysteem, dit is een methode om een kleur uit te drukken met behulp van een combinatie van de drie primaire kleuren Rood-Groen-Blauw.

Aangezien de 3D-Printer 4 kleuren gebruikt zal er een conversie plaatsvinden. Door deze conversie kunnen we onmogelijk drukwerkkwaliteit benaderen, we komen in de buurt maar kunnen geen garanties geven dat de kleur exact gelijk is met een Pantone of RAL standaard.

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in om onze nieuwsbrief te kunnen ontvangen

 

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve en legacy onderdelen

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons adres
  • Zeilschip 40
    3991 CT HOUTEN
    The Netherlands (NL)
Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.