Skip to main content

Design for Additive

Optimaliseer maximaal en streef naar perfectie

Optimaliseer maximaal en streef naar perfectie

Steeds meer bedrijven zijn overtuigd dat additieve productie, of 3D-printen, voor hen flexibel is, multi-inzetbaar, configureerbaar, altijd aanpasbaar en bovenal digitaal! Voor verdere optimalisatie kunnen 'Design for Additive Manufacturing' -technieken toegepast worden.

Onze 'Design for Additive' afdeling (Design for Additive Manufacturing) optimaliseert met regelmaat de functionaliteit van bestaande producten of nieuwe ontwerpen. Daarbij streven we naar perfectie en voegen met vergaande digitalisering waarde toe. Dit variërend van verbeterde prestaties, minder gewicht, minder halffabricaten, minder slijtage en lagere productiekosten.

"Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpt ons Service Team u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.

Steeds meer organisaties zijn inmiddels overtuigd dat additieve productie voor hen flexibel is, multi-inzetbaar, configureerbaar, altijd aanpasbaar en bovenal digitaal! Voor verdere optimalisatie kunnen 'Design for Additive Manufacturing' -technieken toegepast worden.

Onze engineeringafdeling optimaliseert de functionaliteit van uw product en streeft naar perfectie. We voegen met vergaande digitalisering waarde toe aan uw productontwerp, variërend van verbeterde prestaties tot lagere kosten.

Wat is Design for Additive Manufacturing?

Additieve productie, beter bekend als 3D-printen, biedt ongekende mogelijkheden voor het creëren van complexe vormen die onbereikbaar zijn met traditionele productiemethoden. Het 'Design for Additive Manufacturing' (DfAM) concept speelt een cruciale rol voor bedrijven die een voorsprong willen nemen in de toekomstige productietechnologieën zoals 3D-printen en additieve productie. Niet te vergeten, additieve productie is een revolutionaire techniek voor de vervaardiging van componenten, systemen en producten die nu geïntegreerd worden in de gehele supply chain.
Het merendeel van onze klanten die DfAM-trajecten willen verkennen, starten vaak met het herontwerp van bestaande objecten die oorspronkelijk zijn geoptimaliseerd voor traditionele productiemethoden zoals spuitgieten en CNC-bewerkingen voor metalen en kunststoffen.
Ons gespecialiseerde 'Design for Additive' team kan u laten zien hoe de gedeeltelijke eliminatie van traditionele fabricageprocessen een effectieve strategie kan zijn om snel in te spelen op veranderende trends in de industrie.
Dankzij additieve productietechnologieën kunnen engineers producten nog intelligenter ontwerpen en een optimale functionaliteit bereiken. Het verhoogt hun vermogen om te begrijpen en te beoordelen wat de impact van additieve productie kan zijn voor hun rol en voor de organisatie als geheel.
Design for Additive Manufacturing

Printability

Van algemene check op printbaarheid tot een volledig herontwerp.

We helpen onze klanten de juiste beslissingen te maken als het gaat om 'Design voor Additive' technieken. We wisselen dan ook graag kennis uit om zo het beste resultaat te behalen.

Design for Additive Manufacturing

Design Sprints

De optimale mix van design, prototyping en ideeën testen

Met een Design Sprint toetsen we samen met onze klanten nieuwe ideeën op hun haalbaarheid en lossen we complexe vraagstukken sneller op.

Design for Additive Manufacturing

Reduceren van onderdelen

Het reduceren van het aantal verschillende onderdelen resulteert in tal van voordelen.

Het zorgt voor een lager voorraadniveau en handlingskosten. Ook zijn er minder inkoop- en montagehandelingen nodig en is de kans op een defect lager en eventuele vervanging sneller uitvoerbaar.

Design for Additive Manufacturing

Applicatie ontwikkeling

Applicatie-ontwikkeling is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces.

Soms reiken standaardoplossingen namelijk niet ver genoeg doordat ze net niet aansluiten bij de behoefte van de markt. Door additieve producten toe te passen en te streven naar maatwerk neem je de regie in eigen hand.

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen