Skip to main content

Over ons

Uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen.

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve- en legacyonderdelen
Spare parts Management
Over ons

RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Met onze jarenlange ervaring in de industrie en met de inzet van onze state-of-the-art 3D-printtechnieken in metaal en kunststof bieden wij een breed scala aan mogelijkheden.

Het omarmen van 3D-printen, ook bekend als Additive Manufacturing, is voor veel van onze klanten niet langer een optie, maar een noodzaak om hun concurrentievoordeel te behouden en hun positie in de markt te verstevigen. De moderne industrie vraagt namelijk om steeds meer flexibiliteit in ontwerp, kostenefficiëntie, snelheid en innovatieve bedrijfsmodellen – en 3D-printen biedt dit allemaal!.

De vrijheid van ontwerp die onze additieve technologieën bieden, vertegenwoordigt een technologische sprong voorwaarts voor onze klanten, waardoor zij in staat zijn om hun producten en diensten te verbeteren of geheel nieuwe concepten te ontwikkelen. Door minder beperkt te zijn door conventionele productiemethoden, kunnen onze klanten hun producten naar een hoger niveau tillen. Wij leveren daarvoor de flexibiliteit door reeds bestaande conventionele processen te optimaliseren met behulp van additieve technieken. 3D-printen maakt dit flexibel, multi-inzetbaar, configureerbaar, aanpasbaar en bovenal digitaal!

Uw serviceteam bij RapidCenter helpt de integratie van additieve productie te bevorderen als een nieuwe techniek naast traditionele fabricagemethoden zoals spuitgieten, draaien en frezen. Niet als een revolutionaire vervangende techniek, maar juist als een complementaire techniek die, in combinatie met wat al gevestigd is, de totale productiemogelijkheden en ontwikkelvrijheid zal vergroten. Wij helpen dan ook graag technische professionals om nieuwe additieve productietechnieken toe te passen in combinatie met de juiste ontwerpmethodieken.

Met onze kennis en adviserende rol zorgen wij dat onze klanten in staat zijn de traditionele koppeling tussen de kostprijs van een enkel onderdeel en het productievolume een nieuwe richting te geven.

"Uiteindelijk is het de kosten/prestatieverhouding die alles dicteert.”


Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen