Skip to main content
RapidCenter CoPilot

RapidCenter CoPilot sessie

Design for Additive
Stap ook aan boord van deze CoPilot-sessie, uw directe vlucht naar innovatie in ontwerp- en engineeringsprocessen. Deze sessie, die voor iedereen vrij toegankelijk is, fungeert als navigatie om uw 3D-printing kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Uw service team
VOL!
Deze sessie is vol! ­čśÇ Binnenkort plannen we een nieuwe datum!
Deze CoPilot sessie is speciaal bedoeld voor bedrijven die zich willen verdiepen in 3D-printtechnologie├źn. Tijdens de sessie wordt u begeleid door onze CoPilot bij RapidCenter en krijgt u een uitgebreid overzicht van verschillende 3D-printtechnologie├źn, met bijzondere focus op de Multi Jet Fusion (MJF) techniek. De werking van deze productiemethode wordt uitvoerig uitgelegd en de deelnemers krijgen de kans om de technologie in actie te zien in het machinepark van RapidCenter.

Bovendien wordt de workflow van een typisch project gedetailleerd besproken. Er wordt diep ingegaan op het beschikbare materiaalportfolio, met speciale aandacht voor PA12, een van de meest gebruikte materialen in MJF.
De sessie behandelt ook de unieke uitdagingen en mogelijkheden die 3D-printen biedt voor ontwerpers. Deelnemers leren over de technieken voor het verspanen van MJF-onderdelen en hoe ze mechanische verbindingen kunnen ontwerpen die specifiek zijn geoptimaliseerd voor MJF.
Er wordt ook aandacht besteed aan de economische voordelen van een geoptimaliseerd ontwerp voor 3D-printen, evenals de assemblagevoordelen die deze technologie kan bieden. De sessie behandelt methoden en technieken voor de nabewerking van de onderdelen en deelt best practices voor het bereiken van de beste afwerking en kwaliteit.
Verder gaat de sessie in op de transitie van metaal naar kunststof en de conversie van samengestelde onderdelen naar enkelvoudige ontwerpen. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen 3D-printen en traditionele productiemethoden, zoals spuitgieten. Ter illustratie van de veelzijdigheid van MJF worden diverse casestudyÔÇÖs uit de markt gepresenteerd.
Wellicht tot binnenkort!
Even voorstellen
Ruben Mulder
Ruben is uw CoPilot tijdens deze vlucht. Met zijn uitgebreide praktische kennis, ervaring met innovatieve projecten en achtergrond in productontwerp, heeft Ruben al diverse vlieguren op zijn naam staan. In deze CoPilot-sessie combineert hij zijn praktische kennis en passie voor het vak om complexe concepten voor eenieder toegankelijk en begrijpelijk te laten landen.

Datum/tijden/locatie

  • van 9.00 tot 12.30
  • Zeilschip 40, Houten
  • Toegang is natuurlijk gratis en wij regelen de lunch ;)
CoPilot
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen