Skip to main content
Design for additive manufacturing

3D Printen geeft Everex Engineering een nieuwe kijk op het ontwikkelen van medische apparaten

Bron: HP Inc.

HP Multi Jet Fusion Technologie heeft delen van Everex’ productieprocessen vervangen wat resulteerde in medische apparatuur met minder onderdelen, lichter gewicht en een lagere kostprijs.


Revolutie in Productie met HP Multi Jet Fusion Technologie

Everex is een ingenieurs bureau dat zich de afgelopen 30 jaar bezig gehouden heeft met het creëren van unieke en technisch hoogstaande producten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van instrumenten voor in-vitro-diagnose en -analyse. De klanten van Everex hebben vaak goede ideeën maar missen de kennis of mankracht om het uit te voeren. Everex wordt daarom ingezet door klanten om voorstellen te verbeteren, prototypes te ontwikkelen en productie te coördineren.

Grote productievolumes zijn bij Everex en hun klanten niet aan de orde. Daarom is spuitgieten al snel een te kostbaar productiemiddel. Het modificeren van bestaande onderdelen om nieuwe applicaties en markten te kunnen bedienen komt veel voor. Flexibiliteit is daarom één van de belangrijkste aspecten van hun dienstverlening.

3D printen biedt Everex deze flexibiliteit en helpt de ontwikkeling te versnellen. De kloof tussen prototype en definitieve productie is met 3D printen volledig verdwenen. Dit heeft als resultaat dat engineers bij de conceptfase niet belemmerd worden door de definitieve productiemethodes. Dit kan namelijk het creatieve proces om innovatieve oplossen te bedenken belemmeren.

Door de overstap te maken van traditionele productiemethodes naar Multi Jet Fusion kon het bedrijf hun huidige machineonderdelen herontwerpen en optimaliseren. Dit heeft geresulteerd in het reduceren van het aantal onderdelen binnen een samenstelling van 26 naar slechts twee onderdelen. Deze optimalisatie leverde het bedrijf een reductie in zowel productietijd als kosten.

 • Industrie segment:

  Medische hulpmiddelen


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen

  Kostenreductie
  Totale vormvrijheid
  Reduceren van doorlooptijden


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen