Skip to main content
Blog

Usono maakt van ultrasound technologie een symfonie van innovatie

Dat artikel over een nieuwe 'golf' in de medische wereld

Door: Uw Service Team
In de zich snel ontwikkelende wereld van de medische technologie staan innovatie en optimalisatie centraal. Usono, een medtech-bedrijf gevestigd in Nederland, bevindt zich aan de frontlinie van deze revolutie, vooral wanneer het gaat om ultrageluidsonderzoeken.

Het hart van Usono's missie is het creëren van baanbrekende oplossingen die zowel de ervaring van de gebruiker als de efficiëntie van ultrageluidsonderzoeken verbeteren. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, verbetert en transformeert Usono bestaande procedures en ontdekt het nieuwe manieren om ultrageluid te benutten. Dit wordt gedreven door hun uitgebreide ervaring op het gebied van productontwikkeling, biomedische techniek en ondernemerschap.

Ultrasound in beweging

Een van de opmerkelijkste innovaties van Usono is de ProbeFix Dynamic. Dit apparaat is ontworpen om ultrageluidsmetingen van hoge kwaliteit te ondersteunen tijdens dynamische oefeningen. Het kan moeilijk zijn om een ultrageluidssensor op zijn plaats te houden tijdens intensieve bewegingen, zoals tijdens sporttrainingen of revalidatieoefeningen. De ProbeFix Dynamic lost dit probleem elegant op, waardoor het mogelijk is om spieren dynamisch te monitoren, bijvoorbeeld tijdens hardlopen of fietsen. Dit opent nieuwe onderzoeksmogelijkheden op het gebied van spierbeeldvorming.

Bron: Usono Smart Ultrasound Solutions

Uitdagingen op de weg naar innovatie

Het creëren van zo'n vooruitstrevend product gaat niet zonder uitdagingen. Usono stond voor het vraagstuk van complexe ontwerpeisen, de noodzaak voor snelle marktintroductie, en de behoefte aan flexibiliteit bij het creëren van verschillende productiteraties. Daarnaast was er de uitdaging van assemblage, voorraadbeheer en het voldoen aan strenge certificeringseisen.

3D-printen de sleutel tot succes

Het antwoord op veel van deze uitdagingen? 3D-printen met HP Multi Jet Fusion technologie. Door gebruik te maken van PA12 Full Color (nylon) als materiaal kon Usono niet alleen elk gewenst kleurenschema kiezen, maar kon het bedrijf ook direct van productontwikkeling naar productie gaan. Dit versnelde het productieproces aanzienlijk.

Daarnaast bood 3D-printen de mogelijkheid voor on-demand productie. Dit elimineert veel van de voorraad- en opslagproblemen die traditionele productiemethoden met zich meebrengen. Bovendien kunnen er, dankzij de flexibiliteit van 3D-printen, tussen de batches door gemakkelijk iteraties worden gemaakt voor productverbetering.

Het meest cruciale aspect is wellicht dat de met HR PA12 Full Color (nylon) geprinte onderdelen voldoen aan de ISO 10993 en US FDA Intact Skin Surface Devices normen, wat aantoont dat innovatie en regelgeving hand in hand kunnen gaan.

In conclusie

Usono's reis illustreert de kracht van technologische convergentie. Door ultrageluidstechnologie te combineren met geavanceerd 3D-printen, zet Usono nieuwe standaarden in de medtech-wereld. Voor de technische professional wijst dit op een toekomst waarin grenzen worden verlegd door interdisciplinaire samenwerking en innovatie.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.

 

  • Industrie segment:

    MedTech


  • Voordelen

    Vernieuwende klant/leverancier relatie
    Totale vormvrijheid
    Nieuwe bedrijfsmodellen

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen