Skip to main content
Consumentengoederen (Awards, Eyewear, Kunst & Design)

3D-printen brengt een nieuwe dimensie in luisterervaring

Dat artikel hoe Syng een oorverblindend meesterwerk laat voelen
Bron: HP Inc.
Binnen de audio wereld heeft het Californische bedrijf Syng een opmerkelijke innovatie geïntroduceerd: de Cell Alpha, een 3D-geprinte triphonische luidspreker. Deze ontwikkeling markeert een significante stap voorwaarts in de manier waarop we geluid ervaren, zowel in termen van kwaliteit als van ontwerp.

Innovatie door 3D-Printen

De Cell Alpha, ontwikkeld met behulp van HP's Multi Jet Fusion technologie, vertegenwoordigt een doorbraak in luidsprekerarchitectuur. Het gebruik van 3D-printen stelde Syng in staat om een structuur te ontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een geheel nieuwe geluidservaring biedt. Deze technologie maakte het mogelijk om complexe, ononderbroken geluidspaden te creëren binnen de luidspreker, wat resulteert in een helderder en meer meeslepend geluid.

Afbeeldingen: Synq

De kern van de Cell Alpha ligt in zijn triphonische technologie, een primeur in de industrie. Deze technologie transformeert de ruimte van de luisteraar in een veld van helder, gedetailleerd geluid, waardoor een volledig meeslepende ervaring ontstaat. Het dynamische geluid van Triphonic is ongeëvenaard in kwaliteit en potentieel, met een precisie die het geluid exact op de juiste plaats in het geluidsveld projecteert.

Afbeeldingen: Syng

Syng heeft gekozen voor HR PA12, geprint op HP MJF-machines, vanwege zijn naadloze, duurzame en visueel aantrekkelijke eigenschappen. Dit materiaal draagt bij aan de unieke esthetiek van de Cell Alpha, waardoor het in elke omgeving opgaat. De keuze voor 3D-printen als productiemethode stelde het team in staat om vroeg in het ontwerpproces vertrouwen te krijgen in de structurele integriteit van het product.

Het bedrijfs staat na deze innovatie niet stil. Synq streeft ernaar de mogelijkheden voor interactie met geluidservaringen te blijven versnellen en het concept van wat audio kan zijn uit te breiden. Met de Cell Alpha als hun vlaggenschipproduct, is Syng goed gepositioneerd om een revolutie teweeg te brengen in de audio-industrie.

In conclusie is de Cell Alpha meer dan een luidspreker; het is een belichaming van de toekomst van geluid. Door de grenzen van traditionele luidsprekerontwerpen te doorbreken met 3D-printtechnologie, heeft Syng een product gecreëerd dat niet alleen de manier waarop we naar muziek luisteren verandert, maar ook hoe we interactie hebben met audio in onze dagelijkse omgevingen.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:
    Audiofiel

  • Voordelen

    Verkorten Time to Market
    Interessant voor kleine(re) series
    Totale vormvrijheid

Consumentengoederen (Awards, Eyewear, Kunst & Design)
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen