Skip to main content
Design for additive manufacturing
3D Printen van

blaasmatrijzen

BRON: HP INC., Eurecat

Blaasmatrijzen worden gebruikt voor producten met holle vormen, zoals flessen, potten, jerrycans, etc. Tijdens de productie wordt kunststof opgewarmd en tot een holle buis geëxtrudeerd. Deze buisvorm wordt vervolgens in een tweeledige matrijs geklemd en met perslucht opgeblazen.


Door de complexiteit van deze vormen, zijn de blaasmatrijzen zelf ook zeer complex en doordacht geconstrueerd. Het is nu een optie een Additieve productietechniek toe te passen, met de inzet van de HP Multi Jet Fusion (MJF) technologie en HR PA12 materiaal.

De modellen maken het gelijktijdig testen van beide holtes en het testen van verschillende matrijsgeometrieën mogelijk. Matrijzen geproduceerd met deze techniek zijn ongeveer 40% voordeliger dan metalen matrijzen gemaakt met behulp van conventionele CNC bewerkingen. De matrijzen zijn getest met PP, PE en TPE.

 • Industrie segment:

  Automotive

 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Kostenreductie
  Vormvrijheid van koelkanalen
  Reduceren van doorlooptijden

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen