Design for additive manufacturing

3D Printen van

elektronica behuizingen

Door: Uw Service Team

Een innovatieve en functionele behuizing voor elektronica componenten kan een uitdaging zijn. Een standaard (off the shelf) behuizing kan natuurlijk interessant zijn bij een kleine serie, beperkt budget en een korte doorlooptijd. Echter naast de uitstraling van de elektronica behuizing, draait het dikwijls ook om de prestatie en functionaliteit van het product.


Een maatwerkbehuizing is een uniek ontwerp en verhoogd al snel de presentatiewaarde van het eindproduct. Er wordt tijdens het ontwerpproces nauwlettend onderzoek gedaan naar omgevingsvariabelen, functionaliteit, aantallen, gewenste uitstraling en het te besteden budget. Daarbij kunnen aan de functionaliteit en vormgeving van de behuizing diverse eisen worden gesteld, zoals de EMC-afscherming, gewenste IP-klasse, (de)montage mogelijkheden, mechanische bescherming, warmteafvoer of de mogelijkheid om logo’s of coderingen te integreren.

Bron: thinkTEC3D

Al met al zijn er verschillende normen en eisen waaraan moet worden voldaan, vooral als deze onderdelen deel uitmaken van een eindproduct. Het HR PA 12 materiaal wat wij aanbieden valt onder de UL94 veiligheidsnorm ontvlambaarheid kunststoffen en de UL 746A Standard for Polymeric Materials. Dit maakt het materiaal uitermate interessant voor talloze toepassingen voor elektronica behuizingen.

Van gecontroleerde productie van kleine series om 'time to market' te versnellen of voor reserve en legacy onderdelen, de mogelijkheden zijn beschikbaar en 3D Printing of additieve productie kan u hierbij helpen.

 • Industrie segment:

  Elektronica en apparatuur


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden


"Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.
Uw service team

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in om onze nieuwsbrief te kunnen ontvangen

 

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve en legacy onderdelen

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons adres
 • Zeilschip 40
  3991 CT HOUTEN
  The Netherlands (NL)
Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.