Skip to main content
Design for additive manufacturing

Additieve technologieën in de automobielsector

Bron: HP Inc,.

Skorpion Engineering – opgericht begin dit millennium – pionierde op het gebied van additieve technologieën specifiek voor de automobielsector, de industriële sector die als een van de eerste de voordelen van rapid prototyping inzag. 3D printen maakt het mogelijk snel nieuwe ontwerpen te realiseren, die vervolgens met traditionele processen tot de gewenste afwerking gebracht worden.


Slim opdelen van 3D-geprinte objecten

Dit project laat zien hoe objecten groter dan het bouwvolume van HP Jet Fusion 3D printer gerealiseerd kunnen worden door het slim opdelen van het object, om vervolgens weer te assembleren tot één product. Om uitlijning en toleranties te behouden, zijn speciale positioneringssjablonen gerealiseerd door CNC-bewerking van goedkoop en gemakkelijk bewerkbaar materiaal zoals PS of PU. Het lassen van de onderdelen is uitgevoerd volgens een gepatenteerde procedure, ontwikkeld door Skorpion Engineering, waardoor de oorspronkelijke mechanische eigenschappen kunnen worden hervat, evenals perfecte verbindingen tussen de onderdelen. Aan het einde verbergt de afwerking de laslijnen en geeft het eindproduct een absoluut glad uiterlijk.

Dashboard samenstelling, bestaande uit 84 losse onderdelen. 

Stuur concept

Skorpion Engineering werkte aan een nieuw stuur ontwerp als concept prototype. Het fysieke product is geprint in HR PA12 en afgewerkt met een speciale soft touch finish. 

Buitenspiegel

Concept zijspiegels van auto’s kunnen ook prima geproduceerd in HR PA12 in combinatie met Multi Jet Fusion. Omdat het materiaal gemakkelijk te bewerken is, kan iedere gewenste afwerking behaald worden.

Afbeeldingen: Skorpion Engineering

Voor meer informatie:

 • Industrie segment:

  Design en Concept Prototyping


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Totale vormvrijheid
  Verbetert de communicatie
  Korte time-to-market

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen