Skip to main content
Design for additive manufacturing

Anatomische modellen in Full Color

Bron: HP Inc.

3D geprinte anatomische modellen hebben binnen de medische wereld een legio aan toepassingen. Met deze modellen kunnen bijvoorbeeld artsen een realistisch beeld creëren. Dit om de patiënt meer inzicht te geven van de ingreep of de operatie zelf beter voor te bereiden.


Toepassingen van 3D-geprinte anatomische modellen

Er zijn ook andere toepassingen voor het printen van anatomische modellen. Zo zijn er enkele tandspecialisten die stukken van de kaak printen waarmee ze aan de patiënt kunnen laten zien welke ingreep deze zullen ondergaan. De arts kan met het model nauwkeurig laten zien wat de bedoeling is van de ingreep en bij patiënten kan dit helpen om de stress rondom de behandeling te verminderen

Anatomische modellen worden in andere gevallen gebruikt om cardiovasculaire problemen van patiënten te illustreren. Het 3D geprinte model wordt afgeleid van een CT scan van de patiënt. Daarna worden er verschillende kleuren toegevoegd ter verduidelijking.

Uiteraard kunnen 3D geprinte anatomische modellen ook gebruikt worden in de diergeneeskunde. De onderstaande afbeelding (links) is een 3D geprinte schedel van een aardvarken met een acute tand ontsteking. Het model werd door de dierenarts gebruikt om voorafgaand aan de operatie de ingreep te kunnen bekijken en mogelijke complicaties te kunnen voorzien.

Al deze modellen zijn geprint in HR PA12 Full Color. Met deze techniek kunnen producten direct in kleur geprint worden. Nabewerkingen als polijsten, shotpeenen of vapor smoothen zijn niet noodzakelijk maar verbeteren zowel de oppervlakte kwaliteit als de kleurintensiteit.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:

  Medische hulpmiddelen


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Ideaal ter visualisatie
  Totale vormvrijheid
  Zeer korte levertijden
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen