NL EN

Design for additive manufacturing

Anatomische modellen in Full Color

Bron: HP Inc.

3D geprinte anatomische modellen hebben binnen de medische wereld een legio aan toepassingen. Met deze modellen kunnen bijvoorbeeld artsen een realistisch beeld creëren. Dit om de patiënt meer inzicht te geven van de ingreep of de operatie zelf beter voor te bereiden.


Er zijn ook andere toepassingen voor het printen van anatomische modellen. Zo zijn er enkele tandspecialisten die stukken van de kaak printen waarmee ze aan de patiënt kunnen laten zien welke ingreep deze zullen ondergaan. De arts kan met het model nauwkeurig laten zien wat de bedoeling is van de ingreep en bij patiënten kan dit helpen om de stress rondom de behandeling te verminderen

Anatomische modellen worden in andere gevallen gebruikt om cardiovasculaire problemen van patiënten te illustreren. Het 3D geprinte model wordt afgeleid van een CT scan van de patiënt. Daarna worden er verschillende kleuren toegevoegd ter verduidelijking.

Uiteraard kunnen 3D geprinte anatomische modellen ook gebruikt worden in de diergeneeskunde. De onderstaande afbeelding (links) is een 3D geprinte schedel van een aardvarken met een acute tand ontsteking. Het model werd door de dierenarts gebruikt om voorafgaand aan de operatie de ingreep te kunnen bekijken en mogelijke complicaties te kunnen voorzien.

Al deze modellen zijn geprint in HR PA12 Full Color. Met deze techniek kunnen producten direct in kleur geprint worden. Nabewerkingen als polijsten, shotpeenen of vapor smoothen zijn niet noodzakelijk maar verbeteren zowel de oppervlakte kwaliteit als de kleurintensiteit.

 • Industrie segment:

  Medische hulpmiddelen


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Ideaal ter visualisatie
  Totale vormvrijheid
  Zeer korte levertijden

Meer informatie over dit onderwerp?

Laat ons Service Team u verder informeren met een terugbelverzoek

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve- en legacyonderdelen
Spare parts Management

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
Ons adres
 • Zeilschip 40
  3991 CT HOUTEN
  The Netherlands (NL)

Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
info@rapidcenter.nl


Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.