Skip to main content
Design for additive manufacturing

APCC ervaart de vrijheid van 3D printen voor verpakkingslijnen

Bron: HP Inc.

Het Americas Product Completion Center (APCC) van HP Inc. verpakt HP Inkjet-supplies en maakt ze klaar voor verzending naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika. Als één van de vier centra die deze operaties wereldwijd uitvoeren, ontvangt het APCC de bulk Inkjetcartridges uit fabrieken. Zij verpakken ze vervolgens voor de detailhandel en past de verpakking aan naar de specifieke regio's die het ondersteunt, in dit geval voor Noord- en Zuid-Amerika.


Het centrum is niet alleen een gebruiker van deze productielijnen, maar ook een fabrikant die de machines plant, ontwerpt en in eigen beheer produceert.

Het centrum bestaat uit 19 verpakkingslijnen die frequente omschakelingen en aanpassingen ondergaan, geheel afhankelijk van de productie vereisten. Ingenieurs van het APCC plannen en ontwerpen de verpakkingslijnen en hebben geregeld ondersteunende onderdelen nodig voor zowel lijnwisselingen als reserveonderdelen.

Om HP Inkjet Supplies in hoge volumes te kunnen verpakken, is het APCC een onderzoek gestart naar een technologie die de vraag naar frequente wijzigingen binnen de productielijnen kon bijhouden. Daarnaast identificeerden ze ook een groot aantal metalen onderdelen die prima in kunststof uitgevoerd konden worden.

Ondertussen gebruikt het APCC de Multi Jet Fusion techniek voor het maken van prototypes, machine onderdelen, reserve onderdelen en robotgrippers. Sinds de introductie van HP Multi Jet Fusion 3D printing heeft het APCC alle 19 verpakkingslijnen uitgerust met 160 unieke 3D geprinte onderdelen, goed voor 10.000 onderdelen totaal.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.

 

 • Industrie segment:

  Verpakkingsindustrie


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Kostenreductie
  Totale vormvrijheid
  Reduceren van doorlooptijden

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen