Skip to main content
Design for additive manufacturing

BMW Group bouwt voort op additive manufacturing, met technieken die op één locatie samenkomen

Bron: HP Inc.

De opening van het nieuwe kenniscentrum voor BMW brengt de productie van prototype- en serieonderdelen onder één dak samen. Dit samen met onderzoek naar nieuwe 3D-printtechnologieën en training van medewerkers is nodig voor de wereldwijde uitrol van productie zonder gereedschap.


Het BMW Kenniscentrum: Een Pionier in 3D-printtechnologie en Productie

De pre-ontwikkelingseenheid van de Additive Manufacturing Campus optimaliseert nieuwe technologieën en materialen voor uitgebreid gebruik in het hele bedrijf. De belangrijkste focus ligt op het automatiseren van procesketen, die voorheen veel handmatig werk vereisten, om 3D-printen zuiniger en levensvatbaarder te maken voor gebruik op industriële schaal op de langere termijn.

De productiedoelstellingen bevestigen de status van dit samenwerkingsverband. De productie zal naar verwachting in totaal ten minste 50.000 seriecomponenten per jaar bedragen, met meer dan 10.000 individuele en reserveonderdelen. Allemaal geproduceerd in zeer hoge kwaliteit. Daarbij stelt dit de BMW Group in staat om te helpen de rol van Duitsland als pionier op het gebied van 3D-printen te versterken.

Deze raamgeleiderail is te vinden in de BMW i8 Roadster, in het achterste gedeelte van de deur.

Een belangrijk voordeel van 3D printen voor dit onderdeel is dat het een voor de belasting geoptimaliseerde lay-out mogelijk maakt, wat weer resulteert in een forse gewichtsbesparing. De complexe geometrie kan snel en efficiënt worden geproduceerd in HP 3D HR PA12 met HP Multi Jet Fusion, waardoor het ideaal is voor serieproductie.

 • Industrie segment:

  Automotive


 • Gekozen materialen
 • Voordelen

  Kostenreductie
  Ideaal voor product test launch
  Verkorten Time to Market


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen