Skip to main content
Design for additive manufacturing

Commerciële drones op maat

Bron: HP Inc.

Met Multi Jet Fusion produceren steeds meer drone-ontwikkelaars op maat gemaakte drones. Met optimale constructieve sterkte, snelle doorlooptijden en grote economische voordelen door het elimineren van fysieke voorraden wordt al snel kleinschalige productie opgezet.


Licht, lichter, lichtst. Gewichtsbesparing is een belangrijke factor en kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van topologische optimalisatie. Via deze ontwerpmethode wordt met behulp van een wiskundige methode de hoeveelheid benodigd materiaal bepaald bij specifieke belastingen, beperkingen en randvoorwaarden. Dit heeft als doel de prestaties van het ontwerp te maximaliseren door zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Daar waar conventionele technieken niet toereikend zijn of economisch onrendabel is 3D printen de ideale techniek om deze digitale data om te zetten naar een fysiek product.

Afbeeldingen: (3D data courtesy of NACAR). Photo: HP

Meer flexibiliteit voor ontwikkeling of maatwerk

Of er nu 1 of 1000 onderdelen geprint worden, ieder onderdeel kan en mag uniek zijn. Daarom kan een onderdeel vandaag rond en morgen vierkant uitgevoerd worden. Het is simpelweg een kwestie van de 3D-printer van nieuwe data voorzien. De bestaande 'conventionele' technieken als spuitgieten bieden deze flexibiliteit niet en daarmee wordt de ontwikkeling van producten vaak vertraagd. Vernieuwingen of verbeteringen brengen op de traditionele wijze hoge kosten met zich mee en worden daarom sneller uitgesteld. Met 3D printen kan tussentijds zonder problemen en oponthoud de volledige productie omgezet worden naar nieuwe revisies. Dit zorgt dat het voor steeds meer bedrijven voor zowel ontwikkeling als definitieve productiemethode de ideale keuze is.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:
  Mobile Robotics
 • Oplossing:
  Verbeteringen in kwaliteit, gewicht en aanpasbaarheid van de onderdelen.

 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Totale vormvrijheid
  Lichtgewicht componenten
  Korte time-to-market
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen