Skip to main content
Design for additive manufacturing
Ontwikkeling van de

Air-Wave.org Protector

Door: Uw Service Team

RapidCenter helpt mee aan de ontwikkeling van de Air-Wave.org Protector®


Tijdens de huidige #Covid19 crisis leven we in een bijzondere tijd. Een tijd waarin alles behoorlijk anders gaat dan waar we aan gewend waren. Er worden nieuwe manieren gevonden om te werken, nieuwe manieren om te produceren en dit geldt eveneens dat we nieuwe manieren vinden om producten te ontwerpen.

Waar het normaal weken, maanden of langer in beslag neemt om een product te ontwerpen, vraagt deze crisis voor een snellere aanpak. Onze helden zijn per slot van rekening, zonder afdoende persoonlijke beschermingsmiddelen, levens aan het redden!

Het ontwikkelingsteam van Air-Wave.org legt uit hoe zij te werk zijn gegaan om de verschillende onderdelen van de Air-Wave.org Protector® zo snel mogelijk ontwikkeld en getest te krijgen:


“Ontwerpen, Produceren, Testen, Evalueren. Bij het ontwikkelen van de Air-Wave.org Protector® wordt deze cirkel keer op keer herhaald, met een doorloop tijd van soms nog geen dag! Om zo snel stappen te maken is het nodig een partner te hebben die net zo snel kan schakelen, en daarmee heeft het innovatieve bedrijf RapidCenter uit Houten zich dubbel dik bewezen als ideale partner van het Air-Wave.org project. Geen lange wachttijden, maar meteen de volgende dag klaar! Om dezelfde middag soms alweer een nieuwe variant te verwerken.“

3D printen is een geweldige techniek die zorgt dat in een tijd zoals deze, in een record tijd oplossingen ontwikkeld kunnen worden. Mede door gebruik te maken van de nieuwste printtechnieken, hebben we aan kunnen tonen volwaardige eindproducten te kunnen leveren met zeer hoge precisie en de uitzonderlijke materiaaleigenschappen die nodig zijn bij het gebruik van de Air-Wave.org Protector®.

Voor het Air-Wave.org project is ervoor gekozen om de revolutionaire HP Multi Jet Fusion printers te gebruiken voor het vervaardigen van de verschillende onderdelen. Deze specialistische 3D print techniek kan slechts worden uitgevoerd door een zeer beperkt aantal bedrijven in Nederland. RapidCenter beschikt over de capaciteit om voldoende snel te kunnen opschalen.


"Wij van Air-Wave.org zien RapidCenter als de ideale meedenkende KEY PARTNER die op geheel NOT-FOR-PROFIT basis medewerking heeft verleend aan het project tijdens de ontwerp- en productie processen voor de Air-Wave.org Protector®. Zij zullen dan ook verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van verschillende onderdelen van de Air-Wave.org Protector®."

Voor meer informatie:

 • Industrie segment:

  Medische hulpmiddelen


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen

  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen