Skip to main content

Blog

De renaissance van deze klassieker rijdt altijd voorop

Dat artikel over de noodzaak van 3D-Printen in de klassieke autorestauratie
Bron: HP Inc.
Voor bedrijven die zich specialiseren in het restaureren of reproduceren van klassieke auto's, zoals de Jaguar E-Type, is het vinden van de juiste onderdelen vaak een uitdaging. Eagle E-Types, een specialist in klassieke auto's, stond voor precies zo'n uitdaging. Ze hadden een efficiënte manier nodig om hoogwaardige, laagvolume componenten te produceren zonder in te leveren op kwaliteit.

3D-Printtechnologie Moderne Oplossingen voor Klassieke Auto's

Eagle E-Types produceert slechts vier of vijf E-Types per jaar, met vijf verschillende modelvariaties. Deze variaties omvatten zowel links- als rechtsgestuurde modellen, elk met hun eigen technische specificaties. Dit betekent dat bepaalde op maat gemaakte onderdelen in zeer kleine aantallen nodig zijn, soms slechts één per jaar. 

Afbeelding: Eagle E-Types

Traditionele productiemethoden zoals lasersnijden en frezen vereisen veelal de productie van grotere hoeveelheden om economisch haalbaar te zijn. In hun zoektocht naar een oplossing wendde Eagle E-Types zich tot een gevestigde 3D-printservice. Samen kozen ze voor de Multi Jet Fusion 3D-print methode van HP. Deze technologie maakte het mogelijk om onderdelen op aanvraag te produceren, waardoor de noodzaak van grote productieruns werd geëlimineerd.

Dankzij de HP Jet Fusion 3D-printtechnologie kan Eagle nu enkele eenheden economisch bestellen. Als er wijzigingen nodig zijn, kan het digitale 3D-model eenvoudig worden aangepast en het uiteindelijke onderdeel snel worden geprint. Dit betekent dat elk onderdeel, indien nodig, een evolutie kan zijn van het vorige, zonder extra kosten.

Sinds de implementatie van deze technologie voor de luchtkanalen van de airconditioning en verwarming in hun E-Type auto's, heeft Eagle aanzienlijke voordelen ervaren. Ze hebben een aanzienlijke vermindering van de doorlooptijd, hun processen gestroomlijnd en hebben nu meer flexibiliteit om aan de unieke eisen van hun klanten te voldoen. Bovendien zijn de onderdelen die met deze technologie worden geproduceerd niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Afbeeldingen: Eagle E-Types

Conclusie

3D-printen biedt een scala aan oplossingen voor de klassieke automobielsector. Het vermogen om op maat gemaakte, hoogwaardige auto-onderdelen te produceren, kan de toekomst van klassieke auto's waarborgen. Voor bedrijven met specifieke, laagvolume behoeften, zoals Eagle E-Types, is het een game-changer.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:

    Klassiekers van toen

  • Voordelen

    Interessant voor kleine(re) series
    Ideaal voor On-Demand productie
    Zeer korte levertijden

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen