Skip to main content
Design for additive manufacturing

Drill extraction shoe

BRON: HP INC., INTERNAL USE

Deze tool wordt gebruikt in de productielijn van de HP printkoppen. De spuitkoppen van de printkoppen worden vervaardigd door middel van een lasersnijproces. Dit proces heeft water nodig om oververhitting in de laser of de siliciumplaten te voorkomen. Deze ‘Drill extraction shoe’ creëert een efficiënter laserproces en wordt tijdens het snijden gebruikt om het siliciumslik en water dat zich afzet efficiënt en continu af te voeren.

Los van het bevestigingsmateriaal waren er 8 gefreesde of gedraaide halffabricaten nodig om deze tool te assembleren. De noodzakelijke beschikbaarheid van reserveonderdelen voor grijpvoorraad waren dan ook aanzienlijk om de productie van de HP printkoppen niet te laten stagneren.

Dankzij het HP PA12 materiaal met consistente en isotrope eigenschappen is deze samenstelling teruggebracht tot één enkel onderdeel.

 • Industrie segment:
  Machinebouw en apparatuur

 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  93% gewichtsreductie
  95% goedkoper
  1 enkel inkoopdeel
  Alleen produceren van grijpvoorraad
  Transformatie naar digitale voorraad
  Alleen eindmontage vereist
  Kortere levertijden
  Niet afhankelijk van meerdere toeleveranciers

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen