Skip to main content
Design for additive manufacturing

Dundon motorsports versnelt de productie van race onderdelen

Bron: HP Inc.

Dundon motorsports heeft continu de uitdaging om de prestaties van de motor te verbeteren en zo het vermogen te verhogen. De elementen onder de motorkap moeten altijd passen tussen de reeds bestaande onderdelen.


Kostenbesparende Innovatie: 3D-printen bij Dundon Motorsports

Een innovatieve manier om alle onderdelen te laten passen is één ding. Maar het kostenaspect van deze ontwikkelingen is misschien wel belangrijker. Wanneer we deze onderdelen spuitgieten of CNC frezen zullen de kosten extreem hoog zijn. Door het gebruik van 3D-printen blijven de kosten binnen de perken.

Een van de onderdelen waarvan de productie is verbeterd is een inlaatspruitstuk. Dit onderdeel zorgt voor het binnenstromen van voldoende zuurstof naar de verbrandingsruimte. Omdat de inlaatspruitstukken doorgaans dun en lang zijn, kan een CNC Frees er moeilijk bij. Er worden op dit moment geen grote volumes van dit onderdeel verkocht dus tradionele productietechnieken vallen dan al snel te duur uit. Door te kiezen voor de juiste 3D-printtechniek konden deze dunne en complexe vormen wel vervaardigd worden.

Afbeeldingen: Dundon motorsports

Ontwikkeling naar nieuwe markten

Op dit moment print Dundon tussen de 10 en 12 onderdelen. Met het vermogen om sneller te itereren heeft Dundon de mogelijkheid gekregen kleine aanpassingen te doen en kunnen deze aanpassingen sneller gerealiseerd worden. Dundon heeft een heel nieuw marktsegment blootgelegd door een nieuwe lijn met producten op de markt te brengen die bestaan uit onder andere 3D geprinte inlaatspruitstukken en luchtfilterhuizen.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:

  Automotive

 • Oplossing:

  Het optimaliseren van de productontwikkeling, productiekosten en snelheid.


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Kostenreductie
  Vormvrijheid
  Reduceren van doorlooptijden
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen