Skip to main content
Design for additive manufacturing

DustRam optimaliseert productie in groeiende markt met Multi Jet Fusion

Bron: HP INC.
DustRam LLC is een productiebedrijf dat robuuste apparatuur voor het stofvrij verwijderen van tegels ontwerpt en bouwt voor de aannemerij- en vloerenindustrie. De missie van DustRam is om aannemers en vloerprofessionals te helpen bij het veilig en snel verwijderen van verf, lijm, tegels, steen, baksteen en andere stoffige materialen van verschillende soorten ondervloeren. In de tussentijd heeft DustRam een compleet nieuwe consumentgerichte markt gecreëerd met enorme groeimogelijkheden.

Dustram met 3D printtechnologie

In de 10 jaar sinds de oprichting heeft DustRam zeven patenten uitgegeven en er zijn er nog veel meer in behandeling. Het DustRam®-systeem is momenteel 's werelds enige gepatenteerde stofvrije tegelverwijderingssysteem in zijn soort.

De uitdaging

Voordat DustRam de 3D-printtechnologieën ging gebruiken, werd de beitel/hamerbevestiging van metaal gemaakt. Dit onderdeel had, in vergelijking met kunststof, een hoge kostprijs. Hier lagen mogelijkheden om het product goedkoper te produceren. Hier begon de zoektocht naar een productiemethode die het produceren van complexe onderdelen met CNC frezen kon vervangen.
In eerste instantie werd een 3D-printer met FDM-technologie (Fused Deposition Modeling) getest om dergelijke onderdelen te bouwen. Hoewel deze technologie nuttig is voor het maken van snelle prototypes, was deze voor serieproductie extreem traag en zowel de sterkte als de esthetische eigenschappen bleven achter.

Oplossing

Met HP MJF kon DustRam tijd, gewicht en kosten besparen voor sommige van hun 3D-geprinte producten. Het printen van een enkele complete PulseRam®-vacuümkop met FDM-technologie nam voorheen ongeveer 120 uur in beslag. Met HP MJF-technologie kan DustRam nu twee complete vacuümkoppen printen in ongeveer 17 uur.
De vorige versie in metaal woog 4,63 kilogram, maar de nieuwe versie gemaakt met HR PA12 (nylon) weegt 1,45 kilogram, wat resulteert in een gewichtsvermindering van 68%, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt.

Resultaten

 • Aanzienlijk kostprijsverlaging.
 • Ze ontdekten dat HP's Multi Jet Fusion (MJF)-technologie hen kon helpen met de productiviteit. Deze werd factor vier vergroot tegen 50% van de kosten.
 • De onderdelen van DustRam zijn nu sterker, duurzamer en worden veel sneller en goedkoper geproduceerd dan met andere technieken.
 • Industrie segment:

  Automotive


 • Gekozen materialen
 • Voordelen

  Kostenreductie
  Ideaal voor kleine(re) series
  Totale vormvrijheid


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen