Skip to main content
Blog

Een frisse blik op de brillenindustrie

Dat artikel over een nieuwe kijk op draagcomfort
Door: Tech Print Industries
Als je ooit een bril hebt gedragen, ken je de waarde van een lichtgewicht en comfortabele bril. Bij Tech Print Industries (TPI) zijn ze van mening dat hoe comfortabeler de bril, hoe fijner de ervaring. Traditionele productiemethoden hebben altijd geprobeerd om de juiste balans te vinden tussen lichtgewicht en comfort, maar ze hebben vaak te kort geschoten. Daar komt nu verandering in, want 3D-printtechnologie verandert alles. Het zet de wereld van brillen op zijn kop, door ongelooflijk lichte en comfortabele frames te produceren.

De kracht van 3D-printen

3D-printen is een game-changer voor brillen. Het creëert frames laag voor laag, wat betekent dat het gewicht en de gebruikte materialen nauwkeuriger zijn te controleren. Dit leidt tot frames die minder wegen, zonder dat ze inboeten aan sterkte en duurzaamheid. Met het gebruik van geavanceerde materialen zoals lichtgewicht polymeren en titaniumlegeringen, kunnen brillen gemaakt worden die zowel licht als robuust zijn.

Door gebruik te maken van digitale modellen om frames te ontwerpen die aansluiten bij de vorm van het gezicht geeft 3D-printen de mogelijkheid om brillen op maat te maken, perfect passend voor ieder persoon.  Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm zonder drukpunten. Daarnaast kunnen verstelbare features toegevoegd worden, zoals neuspads en pootjes, om ze nog comfortabeler te maken.

Bron: Tech Print Industries

Ontwikkelingen in materialen

3D-printen brengt ook spannende ontwikkelingen in materialen met zich mee. Naast de full-color opties zijn er nu lichtgewicht polymeren die perfect zijn voor deze toepassing. Dat maakt de bril sterk maar weegt deze toch heel weinig. Er kunnen zelfs roosterstructuren en holle ontwerpen gebruikt worden om gewicht te verminderen zonder duurzaamheid te offeren.

Full Color texturen zijn geen probleem

Een nieuw niveau van comfort

Dankzij 3D-printen is eyewear ongelooflijk comfortabel geworden. De lichtgewicht materialen, de op maat gemaakte pasvorm en het ergonomische ontwerp maken een groot verschil. Je kunt de brillen de gehele dag dragen zonder dat ze zwaar of oncomfortabel aanvoelen. Of je nu aan het werk bent of buitenactiviteiten onderneemt, de 3D-geprinte brillen bieden een comfortabele ervaring zoals nooit tevoren.

Links: Geen textuur is te gek - Rechts: De textuur kan ook voelbaar gemaakt worden.

In conclusie

3D-geprinte brillen hebben een nieuw tijdperk van lichtgewicht en comfort ingeluid. Ze transformeren de manier waarop brillen worden gemaakt, door het aanbieden van monturen die perfect passen en heerlijk zijn om te dragen. Met de voortdurende vooruitgang in de technologie belooft de toekomst van brillen nog groter comfort. Als je het verschil van 3D-geprinte brillen ervaart, geniet je van de ultieme combinatie van lichtgewicht, ontwerp en gepersonaliseerd comfort.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:
    Eyewear

  • Voordelen

    Vernieuwende klant/leverancier relatie
    Totale vormvrijheid
    Nieuwe bedrijfsmodellen

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen