Skip to main content
Design for additive manufacturing
Oplossingen voor robotsystemen

End Of Arm Tooling

Door: Uw Service Team

Bij het ontwerpen en produceren van actieve gereedschappen die aan het uiteinde van een robotarm worden bevestigd (End-of-Arm Tooling) wordt meestal gebruik gemaakt van spuitgietdelen of wordt kunststof verspaand voor de onderdelen. Bij lage volumes zijn deze conventionele technieken wellicht niet de moeite waard.


Efficiëntie en Flexibiliteit met 3D-geprinte End-of-Arm Tooling

De traditionele productietechniek zoals verspanen is duur, vooral voor kleinere aantallen van complexe onderdelen. Tevens zorgen de gewichtige 'actieve gereedschappen' dat ook zwaardere robotarmen ingezet moeten worden. Ook de aanzienlijke kosten wanneer onderdelen moeten worden aangepast zijn een probleem. Met de HP Multi Jet Fusion 3D-printoplossing is het mogelijk om onderdelen sneller te ontwikkelen en ze in kleine(re) batches te produceren, en dit vrijwel direct op aanvraag.

Bron: Gimatic

De constante kwaliteit van Multi Jet Fusion (MJF) zorgt ervoor dat productiedelen exact dezelfde mechanische eigenschappen vertonen en zorgt voor snellere ontwerpiteraties. Deze betrouwbaarheid is belangrijk voor repeatorders, zodat dat elk onderdeel een consistente prestatie levert. Hierdoor is elk 3D-geprint onderdeel te kwalificeren voor 'just-in-time' productie. Er is hiervoor geen fysieke inventaris nodig behalve de grijpvoorraad. 

Bron: Iam3DHub

Nieuwe en vervangende onderdelen kunnen vervolgens 'on demand' geproduceerd worden. Productie op afroep helpt kosten te verlagen en naarmate toekomstige ontwerpwijzigingen worden aangebracht, is er ook minder veroudering. 

Bron: Iam3DHub

Dankzij de vrijheid die additieve productie biedt, kunnen engineers beter presterende, goedkopere onderdelen ontwerpen waarbij de eindklant automatisch meeprofiteert van een snellere, digitale workflow.

 • Industrie segment:

  Machinebouw en apparatuur


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Gewichtsreductie
  Totale vormvrijheid
  Maximale bewegingsvrijheid
  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen