Skip to main content
Design for additive manufacturing

Helyx drone

BRON: HP INC., Sigma Ingegneria

Helyx is een pilotproject dat de implementatie van generatieve ontwerp- en additieve fabricagetechnologieën in de UAV-industrie (Unmanned Aerial Vehicles) onderzoekt.

Het project richt zich op de ontwikkeling van een drone voor race- en freestyle-toepassingen. Het ontwerpproces hield rekening met drie belangrijke factoren die van fundamenteel belang zijn voor de ontwikkeling van een FPV-chassis: verminderde luchtweerstand, minder gewicht en het vermogen om schokken te weerstaan. Deze reeks parameters en de G-krachten (tot 7G) gegenereerd tijdens de vlucht resulteerden in een onconventionele Quadcopter die de voordelen benadrukt door innovatieve ontwerpbenaderingen te combineren met geavanceerde productietechnologieën.

Het frame van de Drone is ontworpen met de laatste generatieve ontwerpsoftware van Autodesk. Drie ontwerp-iteraties werden ontwikkeld om het gewicht en de sterkte van het frame van de drone te optimaliseren.

  • Industrie segment:

    UAV's (Unmanned Aerial Vehicles)

  • Gekozen materiaal

  • Voordelen

    Gewichtsreductie
    Totale vormvrijheid

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen