Skip to main content

Blog

Het juiste zicht op innovatie

Dat artikel over 3D-printen met een blik op vooruitgang
Bron: HP Inc.
Technologische innovatie is een uitdagende zoektocht naar creatieve oplossingen om de functionaliteit, het comfort en de efficiëntie van producten te verbeteren. Een recent project, gericht op de ontwikkeling van skibrillen, is een perfect voorbeeld van deze toewijding aan vooruitgang en duurzaamheid.

3D-printen Transformeert Skibril Ontwikkeling

Het ontwikkelingsteam werd uitgedaagd met de opdracht om het veel gebruikte PU-schuim van een skibril te vervangen door een additief vervaardigde roosterstructuur, daarbij het aantal onderdelen te minimaliseren en het draagcomfort te verhogen. 

Bron: HP Inc.

Elk element, inclusief het lenswisselsysteem en het buitenste frame, werd gedemonteerd om inzicht te krijgen in de constructie en functie van de bril. Met nieuwe inzichten werd het herontwerpproces gestart. Er werden twee opties overwogen: het creëren van een alles-in-één product of het verminderen van elementen zodat alleen de schuimen delen zouden worden vervangen door een 3D-geprint rooster. De keuze viel op de eerste optie, waarbij alle montagestappen werden geëlimineerd om een geïntegreerd product te creëren.

Bron HP Inc.

Voor deze benadering was een diepgaand inzicht van de standaardbrillen nodig om een oplossing te bieden die als één component 3D-geprint kon worden. De roosterstructuur mocht niet te dun zijn, anders kon deze gemakkelijk breken, en als deze te dik was, zou het comfort worden verminderd. 

Optimalisatie van Productontwerp met 3D-printen

De additieve vervaardiging van roostertechnologie maakt een verscheidenheid aan comfort- en ontwerptoepassingen mogelijk die voorheen onmogelijk waren. De voordelen kunnen ook op meerdere producten worden toegepast, zoals verhoogd draagcomfort, combinatie van rigide en zachte elementen in één component, en vermindering van materiaalvariëteit, wat leidt tot gemakkelijkere recycling aan het einde van de levenscyclus van het product.

Deze innovatieve aanpak en toewijding aan technologische vooruitgang hebben geleid tot de ontwikkeling van een revolutionaire skibril die niet alleen comfortabeler en duurzamer is, maar ook efficiënter te produceren is. Deze doorbraak illustreert de mogelijkheden van additieve vervaardiging en zet de standaard voor toekomstige ontwikkelingen in de industrie.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:

    Sport en vrije tijd

  • Voordelen

    Totale vormvrijheid
    Ideaal voor On-Demand productie
    Efficiënte productie

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen