NL EN

Design for additive manufacturing

HP Multi Jet Fusion helpt Brinter’s innovatieve bio-print oplossing versneld te lanceren

Bron: HP Inc.

Brinter Bioprinting Solutions gebruikt meer dan zestig 3D geprinte onderdelen die gemaakt zijn met HP Multi Jet Fusion-technologie. Dat is meer dan 75% van de op maat gemaakte onderdelen in deze machine.


Brinter is een innovatief bio-printbedrijf uit Finland. Het levert uitgebreide 3D-bioprintoplossingen en -diensten voor de Medtechindustrie. De uitdaging is om wereldwijd de gezondheid te verbeteren en levens te redden.

Op dit moment kan de Brinter gebruikt worden voor verschillende toepassingen, zoals onderzoek naar weefselopbouw of medicatie voor herstelondersteuning. Oplossingen met 3D bioprinten zijn ook een kosten efficiënte- en snelle methode om medicatie te verbeteren en ontdekken.

Brinter ondervond met traditionele productiemethodes een lange doorlooptijd voor onderdelen. Hierdoor konden onderdelen niet snel genoeg getest worden. Daarnaast was het afhankelijk zijn van internationale leveranciers in de toenmalige en huidige situatie niet wenselijk.

De componenten die Brinter ontwerpt kunnen nu binnen enkele dagen getest worden. Hierdoor kunnen nieuwe ideeën sneller vertaald worden naar een definitief product. Ook kan het bedrijf innovatieve technologieën en protocollen sneller en tegen lagere kostprijs op de markt brengen.

Uiteindelijk zijn de producten die lokaal met HP Multi Jet Fusion-technologie gemaakt worden een stuk duurzamer dan wanneer ze elders ver weg in de wereld geproduceerd worden. Naast dat er veel energie en vervuilende uitstoot op transport wordt bespaard, gebruikt de techniek ook enkel het materiaal dat nodig is voor het product zelf.

Brinter is een modulaire bioprinter die verschillende materialen kan printen. De printer kan gemakkelijk gereproduceerd worden. De onderdelen van de Brinter kunnen – door het gebruik van Multi Jet Fusion – aangepast worden wanneer nodig. Voor de herleidbaarheid van de onderdelen kan een codering gegeven worden aan de geprinte onderdelen. Nu het voor HP mogelijk is om onderdelen te printen die toegepast mogen worden in medische machines zijn de innovatie mogelijkheden ongekend.

 • Industrie segment:

  Medische hulpmiddelen


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Ideaal voor vergaande personalisatie
  Totale vormvrijheid
  Zeer korte levertijden

Meer informatie over dit onderwerp?

Laat ons Service Team u verder informeren met een terugbelverzoek

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve- en legacyonderdelen
Spare parts Management

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
Ons adres
 • Zeilschip 40
  3991 CT HOUTEN
  The Netherlands (NL)

Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
info@rapidcenter.nl


Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.