Skip to main content
Design for additive manufacturing

KOCH Pac-Systeme revolutionair met op maat gemaakte productieonderdelen

Bron: HP Inc.

KOCH Pac-Systeme is al ruim 50 jaar een marktleider op het gebied van verpakkingsoplossingen en verpakkingslijnen. Met HP Multi Jet Fusion technologie kunnen zij onderdelen realiseren die lichter, kostenefficiënter en complexer zijn dan traditionele productiemethodes.


KOCH Pac-Systeme maakt diverse producten voor verschillende industrieën. De verpakkingsmachines kunnen door het modulaire ontwerp aangepast worden aan elke wens van de klant.

Door de implementatie van 3D printen kan KOCH kostenefficiënt duurzame verpakkingsmaterialen maken en tegelijk meegroeien met de toenemende vraag van klanten. Het bedrijf gebruikt ondertussen al enkele jaren 3D printen om onderdelen te produceren. De machines die KOCH verkoopt en produceert zijn complex en hebben vaak unieke onderdelen. Voorheen werden deze onderdelen geproduceerd met traditionele methodes. Echter konden hiermee minder complexe geometrieën gemaakt worden. Daarnaast was het voor KOCH een probleem dat de ontwerpen niet gemakkelijk aangepast konden worden.

Met additive manufacturing heeft KOCH een nieuwe productiemethode gevonden waarmee complexe onderdelen voor een zeer scherpe prijs geproduceerd kunnen worden. HP MJF-technologie is een onmisbaar onderdeel van het productieproces van KOCH geworden en helpt het innovatieve bedrijf om de concurrentie een stapje voor te blijven.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:

  Verpakkingsindustrie


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen

  Kostenreductie
  Totale vormvrijheid
  Reduceren van doorlooptijden

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen