Skip to main content
Blog

Kunst als duurzaam relatiegeschenk

Dat artikel waar technologie en menselijke interactie hand in hand gaan

Door: Uw Service Team
In een wereld waar technologie en menselijke interactie hand in hand gaan, is de kunst van verbinding essentieel. In dit artikel belichten we een uniek project van beeldend kunstenaar Merian van Rooijen, waarin kunst en zakelijke relaties samenkomen.

Turien & Co., een assuradeur én verzekeraar met een hoofdkantoor in Alkmaar, heeft een bijzonder relatiegeschenk laten ontwerpen: een limited edition kunstwerk van hergebruikt eiken en polypropyleen. Dit kunstwerk, gemaakt in een oplage van 150 stuks, staat symbool voor verbinding, samenwerking en vertrouwen.

Bron: Merian van Rooijen

Ampersand als Inspiratie

Het &-teken uit het logo van Turien & Co. was het uitgangspunt voor dit project. Merian heeft dit symbool omgezet in een ruimtelijke sculptuur, waarbij ze gebruik maakte van moodboards en 3D-modellen om de vele verschijningsvormen van het teken te visualiseren. Het handgemaakte model in klei werd met behulp van een 3D scanner omgezet naar een digitaal bestand.

Bij de ontwikkeling van dit project stond oog voor duurzaamheid centraal. Het eikenhout voor de sokkels is tot wel 400 jaar oud en afkomstig uit vervallen kloosters of kastelen in Frankrijk. Het polypropyleen voor de sculpturen is 100% recyclebaar en geprint volgens het ‘zero waste principe’.

Aandacht voor Detail

De sculpturen zijn zorgvuldig geplaatst op eikenhouten sokkels, die elk een unieke tekening hebben. Ze zijn voorzien van een opdruk met het logo van Turien & Co. en Ansvar Idéa. Aan de onderzijde ligt verdiept een subtiele signering, eveneens geprint uit polypropyleen. Het contrast tussen de lichte, organische vorm van de sculptuur en het robuuste eiken van de sokkel is opvallend en elegant.

Om het relatiegeschenk compleet te maken, is elk kunstwerk zorgvuldig verpakt in een luxe, recyclebare geschenkverpakking. De bijgevoegde tags bevatten een persoonlijke boodschap van Turien & Co. en informatie over het kunstwerk.

Conclusie

Dit project van Turien & Co. en Merian van Rooijen is meer dan een relatiegeschenk; het is een statement van duurzaamheid, vakmanschap en diepe waardering voor zakelijke relaties. Het is een voorbeeld van hoe kunst kan dienen als een krachtig middel om verbinding te creëren in de zakelijke wereld.

In een tijd waarin technologie een steeds grotere rol speelt, herinnert dit project ons eraan dat de menselijke touch – de kunst van verbinding – onvervangbaar is.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:

    Kunst & Cultuur


  • Voordelen

    Kostenefficiëntie
    Totale vormvrijheid
    Nieuwe bedrijfsmodellen

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen