Skip to main content
Design for additive manufacturing

Langhorne past HP Jet Fusion technologie toe op onderdelen uit de vorige eeuw

Bron: HP Inc.

Voordat 3D printen haar intrede maakte had Langhorne Carpet Company beperkte mogelijkheden om antieke maar essentiële onderdelen te vervangen. Het aanschaffen van nieuwe cilinders voor een weefgetouw werd een steeds lastigere en kostbaardere opgave vanwege de leeftijd van het machinepark.


Innovatie bij Langhorne Carpet Company met 3D-printen

Langhorne overwoog 3D printen voor het eerst in te zetten toen er gezocht werd naar vervanging van een van hun houten cilinders. Deze werden namelijk gemaakt van zeer kostbaar en milieugevoelig Cubaans mahonie hout. De cilinder met vier of vijf zijdes is het hart van het weefgetouw.

Het resultaat

Met behulp van CAD-software werden de cilinders omgezet naar een digitale 3D-tekening, een proces dat ook wel Reversed Engineering genoemd wordt. Zoals met iedere nieuwe productiemethode moesten er wijzigingen aan het ontwerp gemaakt worden ter optimalisatie voor het printproces. Daarbij werd er tevens een aanzienlijke gewichtsreductie behaald waarmee het proces soepeler loopt en er minder slijtage optreedt.

Waar voorheen weken nodig waren om nieuwe onderdelen te ontvangen, wordt dat nu gereduceerd naar slechts dagen zonder dat er fysieke voorraden moeten worden aangelegd. Het gebruik van 3D printen binnen Langhorne is een van de voorbeelden waarbij ambachtelijk vakmanschap prachtig gecombineerd kan worden met nieuwe technologieën.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:

  Legacy spare parts


 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen