Skip to main content
Blog

Modehuis Dior loopt vooruit met 3D-Printen

Dat artikel over digitale dromen met stijlvolle stappen
Door: Uw service team
Het prestigieuze Franse modehuis Dior heeft onlangs een opmerkelijke stap gezet in de wereld van mode en technologie. Tijdens de Parijse Fashion Week presenteerde Dior een reeks schoenmodellen, geproduceerd met geavanceerde 3D-printtechnologie. Deze ontwikkeling markeert een significante mijlpaal in de integratie van moderne productietechnieken in de haute couture.

3D-Printen: De Moderne Interpretatie van Carlo Schoenen

De focus lag op een moderne interpretatie van het iconische 'Carlo'-schoenmodel. Deze schoenen zijn vervaardigd met behulp van Multi Jet Fusion 3D-printproces. De schoen illustreert hoe traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie kunnen samensmelten om iets unieks en vernieuwends te creëren.

Afbeelding: Dior, Men footwear

Technische verfijning en duurzaamheid

Dior's benadering van 3D-printen in schoenontwerp is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een stap richting duurzaamheid. De gebruikte materialen zijn naar verluidt tot 80% herbruikbaar, wat wijst op een bewuste poging om milieuvriendelijke productiemethoden te omarmen. Dit aspect is cruciaal in een industrie die steeds meer nadruk legt op duurzaamheid.

Onder leiding van Dior's Creative Director, Kim Jones, zijn deze schoenen tot stand gekomen. Jones' visie heeft geleid tot een futuristische versie van de Carlo-modellen, die zowel solide als verrassend licht zijn. Dit is te danken aan de unieke 3D-geprinte geometrie, die comfort en stijl combineert.

Het proces: van scan tot catwalk

Het productieproces begon met het 3D-scannen van de originele Carlo-schoenen. Vervolgens werd een specifieke textuur gekozen om een 'punk'-look en -gevoel te creëren. Na het 3D-printen volgde een reeks verfijnde afwerkingen, waaronder elegante patronen onder de zool en de prominente Dior-naam.

Afbeeldingen: Dior, Men footwear

Een stap voorwaarts in mode-technologie

Dior's vooruitgang in 3D-geprinte schoenen is niet alleen een modieuze verklaring, maar ook een demonstratie van hoe technologie de grenzen van ontwerp en productie kan verleggen. Het biedt een fascinerende blik op de toekomst van mode, waarin traditionele methoden en cutting-edge technologieën naadloos samenvloeien.

Video: Dior, Men footwear

In conclusie, Dior's 3D-geprinte schoenen op de Parijse Fashion Week van 2023 zijn meer dan een modetrend; ze zijn een voorbeeld van hoe technologische innovatie de mode-industrie kan transformeren. Deze ontwikkeling belooft een spannende toekomst voor zowel modeontwerpers als technologen, waarbij de grenzen van creativiteit en duurzaamheid voortdurend worden verlegd. Met deze stap zet Dior een nieuwe standaard in de wereld van luxe mode, waarbij technologie en traditie samenkomen om de toekomst van mode vorm te geven.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:
    Fashion

  • Voordelen

    Ideaal voor productoptimalisaties
    Nieuwe markten verkennen
    Maatwerk productie

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen