Skip to main content
Design for additive manufacturing

Multi Jet Fusion technologie helpt Biesse Group bij hun toekomstgerichte visie

Bron: HP Inc,.

Hoe HP’s Multi Jet Fusion technologie bijdraagt aan een verhoogde vormvrijheid en snelheid waarmee producten op de markt gebracht kunnen worden.


Biesse Group is producent van machines voor het bewerken van hout, glas, marmer en steen. Het bedrijf biedt modulaire oplossingen voor zowel het ontwerpen van bedrijfsklare fabrieken voor grote meubelfabrikanten tot individuele automatische machines en werkstations voor kleine- en middelgrote ondernemingen.

Versnellen van ontwikkelingstijd

De apparatuur kan in verschillende maatwerk configuraties aangeboden worden en veelal inclusief de benodigde gereedschappen. Deze gereedschappen zijn noodzakelijk om te assisteren bij bijvoorbeeld vierkante en ronde hoeken die veel gebruikt worden bij de bewerking van de verschillende materialen.
Door deze accessoires te ontwikkelen en uiteindelijk ook te produceren met behulp van 3D printing technieken zijn er veel voordelen te behalen. Voorheen werden conventionele technieken als spuitgieten en CNC verspanen toegepast. Door deze nieuwe technieken kan de ontwikkelingstijd van idee naar definitief product aanzienlijk verkort worden. Ook is verdere optimalisatie mogelijk door de ontwerpvrijheid die 3D Printing standaard geeft. Hierdoor kunnen eindproducten beter functioneren en zijn er bijvoorbeeld minder assemblage stappen noodzakelijk

Neem het onderstaande voorbeeld:

Het originele onderdeel zou opgebouwd zijn uit verschillende onderdelen, geproduceerd met verschillende conventionele technieken. Engineers bij Van Biesse hebben onderzocht of dit product volledig gemaakt kon worden met behulp van Multi Jet Fusion. Ze optimaliseerde het onderdeel op een wijze die met conventioneel verspanende technieken niet meer te produceren was.

Afbeeldingen: Biesse Group

Resultaat

De inspanningen werden beloond aangezien engineers in staat bleken producten te ontwikkelen die vele malen sneller en efficiënter geproduceerd kunnen worden. Tevens sloot het gewicht en materiaalreductie goed aan bij de duurzame visie van het bedrijf. Ook zorgde de kostenreductie voor een mooi groeipad richting nieuwe business modellen om zo de afstand tot eventuele concurrentie te vergroten


Voor meer informatie:

 • Industrie segment:
  Machinebouw en apparatuur

 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Korte time-to-market
  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen