Skip to main content
Design for additive manufacturing

Oakley ontdekt nieuwe designmogelijkheden

met HP Multi Jet Fusion
Bron: HP Inc.
Het toonaangevende bedrijf Oakley® heeft gekozen voor de HP Multi Jet Fusion technologie. De sportbrillen, helmen en overige accessoires die ze ontwikkelen helpen de prestaties van ’s werelds beste atleten op het hoogste niveau. Hierbij is innovatie een belangrijke factor om de prestaties van topsporters te blijven ondersteunen.

Met de HP Multi Jet Fusion technologie is Oakley in staat het ontwerpproces te verbeteren zodat ze kunnen voldoen aan de behoeften van ’s werelds beste atleten en zo het verschil kunnen (blijven) maken in de topsport.

Oakley verwacht met de MJF printtechnologie niet alleen de productietijdlijn te optimaliseren, maar wil uiteindelijk ook de manier waarop producten gemaakt worden in kaart brengen en waar nodig verbeteren.


Over Oakley

Het bedrijf is al ruim 40 jaar alomtegenwoordig in de sportindustrie, waarbij ze zich bezig houden met hoe prestatieproducten en -technologieën kunnen worden ontwikkeld en geproduceerd. Zo is Oakley als early adaptor in 1992 al begonnen met het integreren van 3D printen in het ontwerpproces, wat uiteraard het ontwikkelingsproces en het silhouet van hun zonnebril heeft veranderd. Tevens zijn ze hierdoor in staat geweest om 3D printen op juiste waarde te schatten voor het bedrijf. Sinds 2018 maken ze gebruik van de HP technologie voor rapid prototyping van meerdere productlijnen, waaronder zonnebrillen, helmen e.d.

Voor meer informatie:

 • Industrie segment:

  Consumenten

 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Totale vormvrijheid
  Verbetert de communicatie
  Snellere time to market

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen