Design for additive manufacturing

Oakley ontdekt nieuwe designmogelijkheden

met HP Multi Jet Fusion

Bron: HP Inc.

Het toonaangevende bedrijf Oakley® heeft gekozen voor de HP Multi Jet Fusion technologie. De sportbrillen, helmen en overige accessoires die ze ontwikkelen helpen de prestaties van ’s werelds beste atleten op het hoogste niveau. Hierbij is innovatie een belangrijke factor om de prestaties van topsporters te blijven ondersteunen.


Met de HP Multi Jet Fusion technologie is Oakley in staat het ontwerpproces te verbeteren zodat ze kunnen voldoen aan de behoeften van ’s werelds beste atleten en zo het verschil kunnen (blijven) maken in de topsport.

Oakley verwacht met de MJF printtechnologie niet alleen de productietijdlijn te optimaliseren, maar wil uiteindelijk ook de manier waarop producten gemaakt worden in kaart brengen en waar nodig verbeteren.


Over Oakley

Het bedrijf is al ruim 40 jaar alomtegenwoordig in de sportindustrie, waarbij ze zich bezig houden met hoe prestatieproducten en -technologieën kunnen worden ontwikkeld en geproduceerd. Zo is Oakley als early adaptor in 1992 al begonnen met het integreren van 3D printen in het ontwerpproces, wat uiteraard het ontwikkelingsproces en het silhouet van hun zonnebril heeft veranderd. Tevens zijn ze hierdoor in staat geweest om 3D printen op juiste waarde te schatten voor het bedrijf. Sinds 2018 maken ze gebruik van de HP technologie voor rapid prototyping van meerdere productlijnen, waaronder zonnebrillen, helmen e.d. Middels de MJF technologie kan Oakley voldoen aan de hoogste ontwerpnormen en leveren ze producten die bij kunnen dragen aan het verbeteren van de sportervaring van miljoenen atleten.

Voor meer informatie:

 • Industrie segment:

  Consumenten

 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Totale vormvrijheid
  Verbetert de communicatie
  Snellere time to market

"Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen.
Uw service team

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in om onze nieuwsbrief te kunnen ontvangen

 

Uw online productie
platform voor 3D Printing
en additieve productie

Design for Additive Manufacturing
Gecontroleerde productie van seriewerk
On-Demand Additieve productie
Kosteneffectieve reserve en legacy onderdelen

Heeft u vragen?

Neem direct contact met ons op:
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons adres
 • Zeilschip 40
  3991 CT HOUTEN
  The Netherlands (NL)
Zeilschip 40
3991 CT HOUTEN
The Netherlands (NL)

+31 (0) 347 329 218
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media

Copyright © RapidCenter B.V.