Skip to main content
Blog

Ocado baant zich een weg naar een logistieke revolutie met 3D-printen

Dat artikel over de make-over van fulfilmentrobots
Bron: HP Inc.
In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de online retailsector heeft Ocado een significante technologische sprong gemaakt door geavanceerde 3D-printtechnologie te integreren voor de productie van hun fulfilmentrobots. Deze stap illustreert niet alleen Ocado's streven naar innovatie, maar markeert ook een nieuwe fase in de toepassing van 3D-printtechnologie in de logistieke en retailindustrie. Ocado geeft hiermee hun visie hoe geavanceerde technologieën traditionele bedrijfsprocessen kunnen transformeren.

Ocado's Innovatie: 3D-Printen in Retail Fulfilment

De keuze voor Multi Jet Fusion 3D-printtechnologie voor het vervaardigen van robotonderdelen is een strategische zet geweest die meerdere voordelen biedt. Deze technologie maakt het mogelijk om complexe onderdelen snel en kostenefficiënt te produceren, wat essentieel is in een industrie waar tijd en efficiëntie cruciaal zijn. De snelheid en flexibiliteit van 3D-printen, gecombineerd met de mogelijkheid om complexe, op maat gemaakte ontwerpen te realiseren, bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden.

Video: Ocado

De gekozen MJF 3D-Printtechnologie speelt een cruciale rol in dit proces. Bekend om zijn snelheid, kwaliteit en vermogen om functionele onderdelen te produceren, is deze technologie bijzonder geschikt voor de eisen van Ocado's dynamische fulfilmentomgeving. De precisie en betrouwbaarheid van deze 3D-printtechnologie zorgen ervoor dat de robotonderdelen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, wat essentieel is voor de efficiëntie en duurzaamheid.

Toekomstperspectieven en impact op de industrie

Deze innovatieve stap van Ocado is niet alleen een voorbeeld van vooruitgang binnen hun eigen bedrijf, maar dient ook als een inspiratiebron voor de gehele industrie. Het succes van deze integratie kan andere bedrijven aanmoedigen om vergelijkbare technologieën te verkennen, wat leidt tot meer geavanceerde, efficiënte en gepersonaliseerde productieprocessen in diverse sectoren.

Afbeelding: Ocado

De integratie van 3D-printtechnologie door Ocado in hun robotproductieproces is een duidelijk voorbeeld van hoe innovatieve technologieën de manier waarop bedrijven opereren en concurreren in de moderne markt kunnen revolutioneren. Dit benadrukt de voordelen van 3D-printen in termen van snelheid, kostenbesparing, maatwerk en duurzaamheid, en illustreert het potentieel van deze technologie om een revolutie teweeg te brengen in diverse industrieën.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

  • Industrie segment:
    Logistiek

  • Voordelen

    Verkorten Time to Market
    Interessant voor kleine(re) series
    Zeer korte levertijden

Blog
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen