Skip to main content
Design for additive manufacturing

OWIT maakt gebruik van geluid en trillingen als informatiebronnen

Bron: OWIT

OWIT is een Nederlands-Spaans bedrijf opgericht in 2019. OWIT maakt gebruik van geluid en trillingen als informatiebronnen. Met deze informatie creëren en implementeren ze innovatieve en kosteneffectieve oplossingen voor hun klanten.


Owit is bezig met het Porticle systeem, dit is een 'Proof of Concept' die bijdraagt aan het havenbeheer van de Canarische eilanden. Porticle kan met behulp van versnellingsmeters en onderzeese hydrofoons de aanwezigheid, richting en klasse van schepen bepalen.

Het ontwerp van de behuizing was een uitdaging vanwege de technische complexiteit van het systeem en de omgevingsfactoren. Beide behuizingen moesten waterdicht zijn met externe aansluitingen voor elektriciteit en dataconnectiviteit. Bovendien hadden de hydrofoons een mylar-membraan nodig welke in contact stond met het water om de ontvangst van geluids- en trillingssignalen te verbeteren.

Afbeeldingen: OWIT

Waarom RapidCenter?

"RapidCenter heeft ons van het juiste advies voorzien om de eerste prototypes te laten maken. Het materiaal dat werd gekozen voor het 3D-printen was PA12 zonder extra nabehandelingen. Een wanddikte van 2,5 mm hebben we toegepast om het product minstens 3 maanden waterdicht te houden. Het hele systeem, zowel het dock als het onderwater onderdeel, zijn sinds maart 2021 in gebruik in de haven. Hieruit blijkt dat de materiaal en productie keuzes correct zijn geweest."
OWIT

Voor meer informatie:

 • Industrie segment:

  Mobile Robotics

 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Waterdicht over langere periode
  Lichtgewicht met maximale sterkte
  Complexiteit zonder extra kosten

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen