Skip to main content
Key Drivers for additive manufacturing
Personalisatie is een uitdaging voor

Bedrijven die zich richten op de massa

Door: Floris Stam

Een sterke merkidentiteit draait om wie je bent als merk en waar je voor staat. Een merkidentiteit vertelt een verhaal. Een uniek, eigen verhaal en is een bepalende factor voor succes in sterk competitieve marktsegmenten.


Er lopen vele miljarden consumenten rond op onze planeet en de culturen zijn heel divers en waarden en normen variëren per individu. Steeds meer consumenten eisen producten die hun individualiteit weerspiegelen en onderstrepen. Loyaliteit aan merken is daarbij niet meer vanzelfsprekend. De consument kiest voor producten en diensten die aansluiten bij hun specifieke levensstijl of levensfase. Personalisatie is hierbij één van de keyfeatures waarin 3D printing een doorslaggevende rol kan spelen.

Een aantal voorbeelden van flesafsluiters waarbij vergaande personalisatie in kleine(re) series mogelijk is gemaakt. Deze worden toegepast bij tijdelijke acties of om evenementen te ondersteunen.
BRON: HP INC., GUALA CLOSURES GROUP

Om trends te kunnen bijbenen produceren fabricanten steeds frequenter kleinere aantallen om zo het assortiment sneller te kunnen verversen. Personalisatie is namelijk niet langer uitzondering maar wordt meer de norm. De "one size fits none" generatie drijft producenten in de richting van steeds meer maatwerk. De inzet van 3D printtechnologieën maakt personalisatie binnen een bestaand productievolume mogelijk, voegt als marketingtool waarde toe en genereert extra omzet. 

Mini voegt aangepaste opties toe voor hun klanten om de buiten- en binnenafwerking van hun Mini te personaliseren, inclusief indicatorinleg, dashboardafwerking, dorpelplaten en LED-plasverlichting.
BRON: Mini Yours Customised

Het produceren van kleinere aantallen met brand personalisatie geeft producenten genoeg mogelijkheden na te denken hoe om te gaan met seriegroottes van honderd of een paar duizend stuks. Dit om bijvoorbeeld tijdelijke acties en evenementen te ondersteunen of gekoppelde producten onder de aandacht te brengen.

 • Industrie segment:

  Consumentengoederen


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Interessant voor kleine(re) series
  Ideaal voor On-Demand productie
  Zeer korte levertijden
  Regulier recyclebaar

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen