Skip to main content
Design for additive manufacturing

3D Printen van Robot Grippers

BRON: HP INC., Seb’Automatisme

Door additieve productie is het mogelijk zeer complexe en ingewikkelde onderdelen te ontwerpen die nauwelijks te realiseren zijn met traditionele productiemethoden.


Complexiteit en Innovatie met 3D Printing in Robotica

Dankzij de ontwerpvrijheid en materiaaleigenschappen mogelijk gemaakt door HP Multi Jet Fusion-technologie, is men in staat om het gewicht van het robotsysteem aanzienlijk te verminderen en de productiesnelheid te verhogen. Een meer vloeiendere beweging van de robotarm wordt mogelijk gemaakt door kabels en buizen te elimineren en zo genoeg ruimte rond de klemmen vrij te maken.

De innovatie van deze grijper ligt in het feit dat drie kleuren (rood, blauw en groen) worden gebruikt om verschillende gebieden van de grijper aan te duiden waar overeenkomstige pneumatische kabels worden aangesloten.
 • Industrie segment:
  Machinebouw en apparatuur

 • Gekozen materiaal
 • Voordelen
  Gewichtsreductie
  Totale vormvrijheid
  Maximale bewegingsvrijheid

"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen