Skip to main content

Design for additive manufacturing

Stap voor stap neemt voetzorg een sprong voorwaarts

Door: Uw Service Team
PodoLab Hoeksche Waard (PHLW) biedt een uitgebreide oplossing voor alle uitdagingen in de para- en perimedische voetzorg. Deze innovatieve voetspecialist maakt gebruik van een gebruiksvriendelijk software- en hardware-ecosysteem, waarmee professionals snel en nauwkeurig producten van de hoogste kwaliteit kunnen samenstellen. Bovendien hebben gebruikers de vrijheid om het product zelf te produceren of te laten vervaardigen door PHLW.

Een belangrijk onderdeel van de oplossingen van PHLW is het gebruik van geavanceerde 2D- en 3D-scanners. Met de 2D-scanner kunnen voetspecialisten snel en nauwkeurig de voeten van hun patiënten vastleggen, wat essentieel is voor het ontwerpen van producten. Met de 3D-scanner kan zelfs een volledige scan van de voet worden gemaakt. Deze scanner is volledig geïntegreerd met de software-oplossingen en stelt specialisten in staat om de scans direct te gebruiken voor het modelleren van het gewenste product in de CloudCad-software.

Een groeimarkt is de productie van steunzolen. Traditioneel worden steunzolen geproduceerd met behulp van freestechnieken, wat gemiddeld 3 tot 5 dagen duurt, afhankelijk van de gewenste afwerking. Frezen is echter een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt weggeslepen, wat resulteert in aanzienlijke materiaalverspilling. Met de huidige schaarste aan grondstoffen is het gebruik van efficiëntere technieken een logische stap.

Een veelbelovende stap is de overgang naar additieve productiemethoden, zoals 3D-printen. Door producten laag voor laag op te bouwen, wordt niet alleen de materiaalverspilling verminderd, maar ook het materiaalverbruik van het product zelf. Bij frezen wordt immers gestreefd naar het behoud van zoveel mogelijk materiaal, terwijl bij 3D-printen juist de focus ligt op het minimaliseren van het materiaalgebruik.

Deze benadering van 3D-printen sluit perfect aan bij de huidige tijdsgeest en is bijzonder geschikt voor de productie van steunzolen. Door het gebruik van Multi Jet Fusion en HR PP (polypropyleen), in combinatie met de specifieke behoeften van de patiënt, kan PHLW efficiënt steunzolen produceren met vrijwel geen afvalstroom. Bovendien is polypropyleen goed recyclebaar, waardoor het bijdraagt aan een meer circulaire productketen.

Natuurlijk is het niet haalbaar om van de ene op de andere dag over te schakelen van frezen naar 3D-printen. Daarom biedt PHLW een hybride oplossing via RapidCenter: een 3D-geprinte steunzool met een gefreesde deklaag van een zachter materiaal. Dit product biedt nog steeds het comfort en de kwaliteit van een gefreesde steunzool, maar met een duurzamer productieproces.
Enkele voordelen van de oplossingen zijn onder andere:
  • Op maat gemaakt voor elke voet.
  • Stevigheid aanpasbaar per regio.
  • Mogelijkheid tot het toevoegen van naam, nummer en datum.
  • Voldoet aan CE- en MD-richtlijnen.

Met de geavanceerde oplossingen van PodoLab Hoeksche Waard kunnen voetspecialisten in de para- en perimedische voetzorg genieten van een efficiënt en duurzaam productieproces, waardoor ze hun patiënten hoogwaardige op maat gemaakte producten kunnen bieden. Deze technologische vooruitgang draagt bij aan een meer circulaire en milieuvriendelijke benadering van de voetzorg, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit en het comfort van de producten behouden blijven.

  • Industrie segment:

    Medical



"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen