Skip to main content
Design for additive manufacturing

Vapor Smoothing bij RapidCenter
De Finishing Touch voor uw 3D-Prints

Door: Uw Service Team
In de wereld van 3D-printen is het verkrijgen van een gladde, professionele afwerking altijd een uitdaging geweest. Ongeacht de precisie van het printproces, vertonen 3D-geprinte objecten vaak toch nog te ruwe oppervlakken. Gelukkig biedt RapidCenter een innovatieve oplossing: Vapor Smoothing!

Verfijnde 3D-printafwerking met Vapor Smoothing

Vapor Smoothing is een nabewerkingstechniek die speciaal is ontworpen om de oppervlakteafwerking van 3D-geprinte objecten te verbeteren. Het proces maakt gebruik van een zogenaamde smoothing-agent om de buitenste laag van het object op te lossen en glad te 'trekken'. De smoothing-agent wordt gecontroleerd verspreid, zodat het object gelijkmatig wordt behandeld. De 'agent' reageert met het oppervlak van het object, waardoor de oneffenheden worden gladgestreken.

Het resultaat van Vapor Smoothing is verbluffend! Het oppervlak van het 3D-geprinte object wordt aanzienlijk gladder en krijgt een gelijkmatige afwerking zonder zichtbare lagen. Dit maakt het object niet alleen esthetisch aantrekkelijker, maar verbetert ook de structurele integriteit en maakt het geschikt voor toepassingen waarbij een glad oppervlak belangrijk is, zoals productprototypes, visuele modellen en kunstwerken. Tevens is het object waterdicht en waterafstotend geworden, waardoor het zeer goed te reinigen is en krasbestendig wordt.
Als klant van RapidCenter profiteert u niet alleen van hoogwaardige 3D-printservices, maar ook van de mogelijkheid om uw objecten naar een hoger niveau te tillen met de Vapor Smoothing-technologie. Door gebruik te maken van deze innovatieve nabewerkingstechniek kunt u uw 3D-prints transformeren tot verfijnde en professionele eindproducten. Vapor Smoothing is bij RapidCenter de ultieme finishing touch. Het biedt een effectieve oplossing om ruwe oppervlakken te elimineren, waardoor 3D-geprinte objecten een hoogwaardige en professionele uitstraling krijgen.
  • Industrie segment:

    Medical"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen