Skip to main content
Design for additive manufacturing

Verander iedere fiets in een elektrische fiets

Bron: HP Inc.

Het New Yorkse bedrijf ShareRoller heeft als doelstelling om de mobiliteitssector te veranderen. Met het systeem van ShareRoller kunnen bestaande fietsen gemakkelijk omgebouwd worden tot een elektrische fiets. Dit systeem kan ook met enkele handelingen weer van de fiets verwijderd of verplaatst worden naar een andere fiets of step.


Een van de uitdagingen van moderne elektrische fietsen is dat veel van deze fietsen eigenlijk geen ‘échte’ fietsen meer zijn. Daar kan de zogenaamde 'OneMotor' van ShareRoller een oplossing bieden. Dit systeem geeft de gebruiker namelijk de flexibiliteit om wel of niet met elektrische ondersteuning te fietsen.
Het systeem van ShareRoller bestaat uit een batterij, een motor, een controller en een pedaalsensor. Het totale systeem bestaat uit ongeveer 100 onderdelen waarvan de helft 3D geprint wordt. De geprinte onderdelen zijn zowel functionele als eenvoudige onderdelen zoals behuizingen. ShareRoller is HP Multi Jet Fusion gaan gebruiken nadat het bedrijf problemen ondervond bij de toelevering.

ShareRollers OneMotor maakt gebruik van kleine en gecompliceerde onderdelen waarvan er per iteratie geen hoge volumes worden verkocht. De mogelijkheid de motor aan elk type fiets aan te passen is ook een groot voordeel voor ShareRoller. Het bedrijf ontdekte ook de mogelijkheden van de HR PA12 Full Color en besloot deze 3D-Printmethode te gaan gebruiken om direct kleur te printen voor merk- en productnamen, daar waar voorheen stickers nodig waren.

Voor kleine bedrijven en startups geeft 3D printen de mogelijkheid om waarde te creëren en de time-to-market aanzienlijk te versnellen met een gelimiteerd budget.
Andere 3D-printmethodes dan HP Multi Jet Fusion hadden hun eigen uitdagingen. FDM printen was economisch gezien interessanter, maar het aantal uren benodigd om een acceptabele oppervlaktekwaliteit te verkrijgen deed dat teniet. Met HP Multi Jet Fusion kan ShareRoller het productieproces optimaliseren en de prijs per onderdeel op een gezond niveau houden.


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

 • Industrie segment:

  Mobility & Transportation


 • Gekozen materiaal

 • Voordelen

  Ideaal voor vergaande personalisatie
  Totale vormvrijheid
  Zeer korte levertijden
Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen