Skip to main content
Design for additive manufacturing

Volledig maatwerk batterijkoelsysteem 3D-geprint voor optimale prestaties

Bron: HP INC.

Optimaal Batterijkoelsysteem voor Formule E Auto's

Deze op maat ontworpen luchtinlaat, leidingen en spruitstuk zijn voor het batterijkoelsysteem van een elektrische Formule E-auto en zijn ontworpen door Fractal. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van onderdelen specifiek voor 3D-printen. Daarnaast zijn ze sponsor van het team.


Uitdaging

Om in geval van nood tijdens de race een gemakkelijke en snelle demontage van het batterijpakket te garanderen, werd het koelsysteem in meerdere delen geproduceerd. Om deze delen goed op elkaar te laten passen is een hoge mate van nauwkeurigheid vereist. Met HP Multi Jet Fusion-technologie is dit gemakkelijk te realiseren. Daarbij zijn onderdelen geprint met MJF doorgaans direct vloeistofdicht. Met een extra oppervlaktebewerking zoals Vapor Smoothing kan dit garanderen.

Oplossing

De drie onderdelen van het koelsysteem zijn met elkaar verbonden door zeer nauwkeurige en in het ontwerp geïntegreerde sluitspanners. Door deze manier van monteren zijn de onderdelen goed bestand tegen trillingen en kleine stoten tijdens de race. Een zeer gedetailleerd gaas is speciaal ontworpen om in de voorzijde van het inlaatkanaal te passen om te voorkomen dat zelfs kleine deeltjes naar de batterijen gaan, wat elektrische schade zou kunnen veroorzaken.
 • Industrie segment:

  Automotive


 • Gekozen materialen
 • Voordelen

  Kostenreductie
  Ideaal voor enkel stuks
  Ideaal voor product test launch


"RapidCenter is uw 3D-printing productiepartner voor de productie van seriewerk, reserve- en legacy-onderdelen en prototypen. Als u vragen heeft omtrent geschikte toepassingen dan helpen wij u graag op weg om de juiste oplossingen te vinden die passen bij uw visie en wensen."

 

Op de hoogte blijven?
Vul hieronder uw e-mailadres in om voortaan onze nieuwsbrief te ontvangen